Zakąski Zimne

Starters/Vorspeisen

Na dobry początek polecamy
staropolski chleb na zakwasie z domowym, kresowym smalcem

For a good start, we recommend Cottage sourdough bread with homemade Old Polish lard
Zu Beginn empfehlen wir Ihnen ein altpolnisches Brot mit Schmalz nach einem Kochrezept aus dem ehemaligen Ostpolen, wie zu Hause

19,90 zł

Śledź po lwowsku na postumencie z buraczków

Traditional Lvov herring on a bed of beetroot
Hering nach Lemberger Art auf einem Sockel aus roten Rüben

29,90 zł

Śledź w pieprzu z marynowaną cebulką

Herring in pepper with marinated onion
Hering in Pfeffer mit marinierter Zwiebel

29,90 zł

Pieczona wieprzowina faszerowana śliwką z ostrym chrzanem

Roast pork stuffed with plums, served with hot horseradish
Gebratenes Schweinefleisch mit Pflaumenfüllung mit scharfem Meerrettich

29,90 zł

Pasztet domowy z mięs wszelakich z sosem porzeczkowym

Home-made pâté with blackcurrant sauce
Hausgemachte Pastete aus verschiedenen Fleischsorten mit Johannisbeerensosse

29,90 zł

Mięso wołowe wędzone i podsuszane z pikantnym sosem czosnkowym

Smoked and dried beef with spicy garlic sauce
Geräuchertes und getrocknetes Rindfleisch mit pikanter Knoblauchsosse

59,90 zł

Befsztyk Tatarski z polędwicy

Steak Tatare made of tenderloin
Tatarbeefsteak

59,90 zł

Sałatka żydowska (ziemniaki, jajka, cebulka, majonez, przyprawy)

Jewish salad (potatoes, eggs, onion, mayonnaise, spices)
Jüdischer Salat (Kartoffeln, Eier, Zwiebel, Mayonnaise, Gewürze)

29,90 zł

Marynowane maślaki

Marinated slippery Jack mushrooms
Marinierte Butterpilze

29,90 zł

Marynowane gruszki

Marinated pears
Marinierte Birnen

19,90 zł

Kiszone ogórki z beczki

Pickled cucumbers from the barrel
Salzgurken vom Fass

19,90 zł